1. سنڌ سلامت سنڌي ٻوليءَ جو وڏي ۾ وڏو فورم جتي اوهان رُڪن بڻجي ڪري سگهو ٿا گهڻو ڪُجهه!
    •    مُفت ۾ رُڪن بڻجي روزوانو سوين رُڪنن پاران ايندڙ موضوع پڙهڻ ۽ انهن راءِ ڏيڻ
    •    سنڌي ڪمپيوٽنگ جي دنيا ۾ ايندڙ انقلابي پروجيڪٽس جو فائدو وٺڻ
    •   سنڌي لکڻ جي لاءِ هر مسئلي ۽ هر مُشڪل جو حل
    •   ذاتي ۽ عام رواجي ڪم ڪارن جي ڪنهن به مسئلي جو حل پُڇڻا نه مُنجهڻا يقيني طور ملڻ
    •   ڪتابن جي هڪ وڏي ذخيري مان لطف اندوز ٿيڻ
    •   ۽ ٻيو گهڻو ڪُجهه جيڪو هن فورم کي سنڌي جو هڪ بي مثال فورم بڻائي ٿو

    رجسٽريشن جو عمل، انتهائي تيز، سادو ۽ بلڪل مفت آهي، سو هتي ڪلڪ ڪري اڄ ئي ساٿ ۾ شامل ٿيو!
    سنڌ سلامت عمومي سوالن جا جواب FAQs ڏسڻ لاءِ هتي ڪلڪ ڪريو
  2. سنڌ سلامت ڊاٽ ڪام تي توهان کي ڀليڪار!
    •    مُفت ۾ رُڪنيت ڪيئن حاصل ڪجي؟
    •    جيڪڏهن پاسورڊ وسري وڃي ته کاتو ڪيئن بحال ڪجي؟
    •   سنڌسلامت تي موضوع ڪيئن موڪلجي يا موضوع ۾ جواب ڪيئن موڪلجي؟
    •   موضوع سان گڏ تصوير ڪيئن اپلوڊ ڪجي؟
    •   سنڌسلامت تي ڪتاب ڪيئن موڪلجي؟
    •   سنڌسلامت سان لاڳاپيل اهڙن ٻين کوڙ سارن سوالن جا جواب

    سنڌ سلامت عمومي سوالن جا جواب FAQsهتي ڪلڪ ڪري ڏِسو ۽ سنڌسلامت سٿ جا ساٿِي بڻجو.

حرٻو مرغي

'رڌ پچاء' فورم ۾ معصوم سنڌي طرفان آندل موضوعَ ‏19 مارچ 2013۔

  1. معصوم سنڌي

    معصوم سنڌي
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏18 اپريل 2012
    تحريرون:
    629
    ورتل پسنديدگيون:
    1,762
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    243
    ڌنڌو:
    جرنلسٽ
    ماڳ:
    لياري ڪراچي
    حرٻو مرغي

    گهربل شيون:
    مرغي اڌ ڪلو، تازو حرٻو ٻه گٺڙيون، سويا کاڌي جا ٻه چمچا، لوڻ ذائقي موجب، ادرڪ(پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو، ٿوم (پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو، بصر هڪ عدد، ٽماٽا هڪ عدد، ڳاڙها مرچ (پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو، سفيد جيرو چانهه جو هڪ چمچو، هيڊ چانهه جو هڪ چمچو، ساوا مرچ ٻه يا ٽي عدد، ساوا ڌاڻا اڌ ڳٺڙي، کاڄرو تيل اڌ پيالي
    رڌڻ جو طريقو:
    حرٻي کي ڏهه منٽ پاڻي ۾‌ڀڄائي رکو، ان پاڻي ۾ جيڪڏهن ٿورڙي هيڊ وجهندا ته حرٻي جي ڪڙاڻ ختم ٿي ويندي۔ پوءِ حرٻي جي سنهي ڪاتر ڪريو ڪڪڙ جي گوشت کي ڌوئي صاف ڪري رکو سويا بصر ٽماٽا ساوا مرچ ۽ ساوا ڌاڻا سنها ڪتري رکو ديڳڙي ۾کاڄرو تيل وجهي ان کي وچولي باهه تي ٽن منٽن تائين گرم ڪريو پوءِ ان ۾ بصرن جو داڳ بصرن جو رنگ هلڪو ناسي ٿيڻ تائين پچايو ان ۾ ادرڪ ٿوم،لوڻ ڳاڙها مرچ جيرو ۽ هيڊ وجهي ٽن منٽن تائين ڀڃو پوءِ ان ۾ مرغي ۽ ٽماٽا وجهي ڍڪ ڏئي وچولي باهه ٿي ايتري دير پچايو، جيئن مرغي جو پاڻي خشڪ ٿي وڃي۔ هاڻي ان ۾ حرٻو ۽ سويا وجهي تيل الڳ ٿيڻ تائين ڀڃو پو۽ سائو مصالحو وجهي ان کي هلڪي باه تي پنجن کان ستن منٽن تائين دم ڏئي رکو هاڻي هي لذيذ ڀاڄي رات جي ماني تي گرم مانين سان کائڻ لاءِ تيار آهي
     
    2 ڄڻن هيء پسند ڪيو آهي.

هن صفحي کي مشهور ڪريو