کير واريون سيون

'رڌ پچاء' فورم ۾ راشد سومرو طرفان آندل موضوعَ ‏31 جنوري 2014۔

  1. راشد سومرو

    راشد سومرو
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏29 سيپٽمبر 2012
    تحريرون:
    52
    ورتل پسنديدگيون:
    207
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    233
    ڌنڌو:
    اليڪٽرانڪ ميڊيا
    ماڳ:
    ڪراچي
    کير واريون سيون

    گهربل شيون:

    کير: ڏيڍ ليٽر

    گيهه: ٻه کائڻ وارا چمچا

    سيون: هڪ پڙو

    کنڊ: هڪ پيالي

    بادام، پستا ۽ کوپرو: ٽئي 75، 75 گرام

    ڪيوڙي جو روح: ٽي کان چار ڦڙا

    ننڍا ڦوٽا: چار کان ڇهه عدد

    ٺاهڻ جو طريقو: هڪ ٿانو ۾ گيهه گرم ڪري ان ۾ ننڍا ڦوٽا وجهو، ڦوٽن مان خوشبو اچڻ کانپو ان ۾ سيون وجهو شين کي هڪ کان ٻن منٽن تائين هلڪي باهه تي پچايو، انهن جو رنگ هلڪو سونهري ٿيڻ کانپو اهي ٿانو ۾ لاهي هيٺ رکو ۽ ان ۾ جلدي ئي کنڊ بادام، پستا ۽ کوپرو وجهو. هاڻي ٿانو کي واپس چلهي تي رکو، ان ۾ کير وجهو ۽ ڏهن منٽن کان پندرنهن منٽن تائين يا هلڪو گهاٽو ٿيڻ تائين پچايو ۽ پو ان ۾ ڪيوڙي جا ٽي چار ڦڙا وجهي چلهو بند ڪريو ۽ ڊش آئوٽ ڪريو. گارنش لا مٿان بچيل پستا ۽ بادام وجهو ۽ پو پاڻ به کائو ۽ پنهنجي مهمانن کي به کير واريون سيون کارايون.

    نوٽ: کير واريون سيون ٿڌيون توڙي گرم کائي سگهجن ٿيون.
     
    انتظامي رڪن طرفان آخري ترميم: ‏31 جنوري 2014
    9 ڄڻن هيء پسند ڪيو آهي.
  2. عرس پريو

    عرس پريو
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏9 سيپٽمبر 2009
    تحريرون:
    2,765
    ورتل پسنديدگيون:
    2,737
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ماڳ:
    ڪراچي ( داد و )
    ادا وات ۾ پاڻي اچي ويو
     
  3. راشد سومرو

    راشد سومرو
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏29 سيپٽمبر 2012
    تحريرون:
    52
    ورتل پسنديدگيون:
    207
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    233
    ڌنڌو:
    اليڪٽرانڪ ميڊيا
    ماڳ:
    ڪراچي
    هاهاهاهاهاها
     

هن صفحي کي مشهور ڪريو