
انڊي جي زردي صحت لاء نهايت مفيد آهي۔ انڊي جي زردي ۾ هيٺيان فائدا آهن :
1۔ انڊي جي زردي ۾ وٽامنس جو جهجهو مقدار هوندو آهي خاص ڪري ، وٽامن اَي، اِي ۽ ڊي
2۔ انڊي جي زردي غذائيت سان گڏ وارن جي صحت لاء به فائدي واري آهي، جيڪا وارن کي ڪِرڻ کان روڪي ٿي ۽ وارن کي ڪلورين ، آلودگي ۽ شعاعن کان بچائي ٿي۔
3۔ انڊي جي زردي ۾ وڏي مقدار ۾ معدنيات موجود آهي خاص ڪري، ڪيلشيم ، ڪاپر ۽ آئرن ۔
4۔ انڊي جي زردي ۾ وڏي مقدار ۾ ڪيروٽينائڊس جي موجودگي سبب اکين کي صحتمند رکي ٿي ۽ اکين جي بيمارين کان به بچائي ٿي۔
5۔ انڊي جي زردي ۾ اوميگا 3 چرٻي جي موجودگي سبب دماغ ۽ اکين جي ريٽينا لاء گهڻي فائديمند آهي۔ اوميگا 6 وارن، نهن ۽ چمڙيء جي حفاظت ڪري ٿي۔ اها اسرندڙ ٻارن ، حامله عورتن ۽ کير پياڪ ٻارن جي مائرن لاء به گهڻي فائدي واري آهي۔
6۔ اهي ماڻهو جيڪي انڊي جي زردي جو استعمال معمول موجب ڪن ٿا انهن جو هاضمو بهتر رهي ٿو ۽ قوت مدافعت به برقرار رهي ٿي۔
1۔ انڊي جي زردي ۾ وٽامنس جو جهجهو مقدار هوندو آهي خاص ڪري ، وٽامن اَي، اِي ۽ ڊي
2۔ انڊي جي زردي غذائيت سان گڏ وارن جي صحت لاء به فائدي واري آهي، جيڪا وارن کي ڪِرڻ کان روڪي ٿي ۽ وارن کي ڪلورين ، آلودگي ۽ شعاعن کان بچائي ٿي۔
3۔ انڊي جي زردي ۾ وڏي مقدار ۾ معدنيات موجود آهي خاص ڪري، ڪيلشيم ، ڪاپر ۽ آئرن ۔
4۔ انڊي جي زردي ۾ وڏي مقدار ۾ ڪيروٽينائڊس جي موجودگي سبب اکين کي صحتمند رکي ٿي ۽ اکين جي بيمارين کان به بچائي ٿي۔
5۔ انڊي جي زردي ۾ اوميگا 3 چرٻي جي موجودگي سبب دماغ ۽ اکين جي ريٽينا لاء گهڻي فائديمند آهي۔ اوميگا 6 وارن، نهن ۽ چمڙيء جي حفاظت ڪري ٿي۔ اها اسرندڙ ٻارن ، حامله عورتن ۽ کير پياڪ ٻارن جي مائرن لاء به گهڻي فائدي واري آهي۔
6۔ اهي ماڻهو جيڪي انڊي جي زردي جو استعمال معمول موجب ڪن ٿا انهن جو هاضمو بهتر رهي ٿو ۽ قوت مدافعت به برقرار رهي ٿي۔