TAHIR SINDHI
سينيئر رڪن
اجزاءِ ۽ مقدار
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير هڪ ڪوپ
سوجي هڪ ڪوپ
کـنڊ هڪ ڪوپ
گيهه کاڌي وارا چمچا
ننڍا ڦوٽا 4 عدد
ڏونگهي جو چورو 2/1 چانهن وارو چمچو
پاڻي 2 ڪوپ
طريقو:
•
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير کي فرائي پان ۾ وجهي رکو.
• هڪ ديڳڙي ۾ پاڻي اوٻاريو ۽ کـنڊ وجهو ۽ ننڍا ڦوٽا وجهي 20 منٽن تائين هلڪي باهه تي پچايو ۽ آهستي آهستي ڏوئي سان هلائيندا رهو
• هڪ ٻي يڳڙي ۾ گيهه وجهي گرم ڪيو ۽ ان ۾ سوجي ۽ ڀڳل ڪڻڪ سويا کير وجهي ڀُڃو ۽ 6 منٽن تائين پچايو جيستائين ان جو رنگ سونهري ٿي وڃي.
• ڦرائي پان کي باهه تان لاهيو ۽ سيرو ملايو ۽ مسلسل هلائيندا رهو ته جيئن سيرو سٺي نموني تيار ٿي وڃي.
• ان کان پوءِ سيري کي وري باهه تي پچايو ۽ ڏوئي سان گهمائيندا رهو.
• سيري کي ديڳڙيءَ مان پليٽ ۾ ڪڍي وٺو ۽ ان جي مٿان ڏونگهي جو چورو وجهو.
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير هڪ ڪوپ
سوجي هڪ ڪوپ
کـنڊ هڪ ڪوپ
گيهه کاڌي وارا چمچا
ننڍا ڦوٽا 4 عدد
ڏونگهي جو چورو 2/1 چانهن وارو چمچو
پاڻي 2 ڪوپ
طريقو:
•
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير کي فرائي پان ۾ وجهي رکو.
• هڪ ديڳڙي ۾ پاڻي اوٻاريو ۽ کـنڊ وجهو ۽ ننڍا ڦوٽا وجهي 20 منٽن تائين هلڪي باهه تي پچايو ۽ آهستي آهستي ڏوئي سان هلائيندا رهو
• هڪ ٻي يڳڙي ۾ گيهه وجهي گرم ڪيو ۽ ان ۾ سوجي ۽ ڀڳل ڪڻڪ سويا کير وجهي ڀُڃو ۽ 6 منٽن تائين پچايو جيستائين ان جو رنگ سونهري ٿي وڃي.
• ڦرائي پان کي باهه تان لاهيو ۽ سيرو ملايو ۽ مسلسل هلائيندا رهو ته جيئن سيرو سٺي نموني تيار ٿي وڃي.
• ان کان پوءِ سيري کي وري باهه تي پچايو ۽ ڏوئي سان گهمائيندا رهو.
• سيري کي ديڳڙيءَ مان پليٽ ۾ ڪڍي وٺو ۽ ان جي مٿان ڏونگهي جو چورو وجهو.