TAHIR SINDHI
سينيئر رڪن
اجزاءِ مقدار
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير 2/12/1 ڪوپ
مڱن جي دال 2/1 ڪوپ
هيڊ (پائوڊر) 4/1 چانهن وارا چمچا
لوڻ 2/1 چانهن وارا چمچا
ڳاڙها مرچ (پائوڊر) 4/1 چانهن وارا چمچا
پاڻي (دال لاءِ) ڪوپ
پاڻي (ڀڳل ڪڻڪ سويا کير لاءِ ڪوپ
گيـهه (تـڙڪي لاءِ) هڪ چانهن وارو چمچو
بصر ڪٽيل ٻه کاڌي جا چمچا
ٿوم 2 عدد
اڇو زيرو 4/1 چانهن وارا چمچه
ثابت ڳاڙها مرچ 2 عدد
طريقو:
• دال کي پاڻي ۾ پسايو 10 منٽن تائين.
• پوءِ لوڻ، ڳاڙها مرچ پائوڊر، هيڊ وجهي پچايو ايستائين جو دال نرم ٿي وڃي.
• ڀڳل ڪڻڪ سويا کير کي پاڻي ۾ ملايو ۽ دال شامل ڪري ڇڏيو ان کي مسلسل هلائيندا رهو.
• ان کان پوءِ فرائي پان ۾ گيهه کي گرم ڪري وٺو بصر جو داڳ ڪيو، اڇو زيرو وجهي ثابت ڳاڙها مرچ شامل ڪريو ڪُٽيل ٿوم وجهي ڀڃي وٺو جيستائين سنهرو رنگ ٿي وڃي ۽ پوءِ دال وجهي ڇڏيو.
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير 2/12/1 ڪوپ
مڱن جي دال 2/1 ڪوپ
هيڊ (پائوڊر) 4/1 چانهن وارا چمچا
لوڻ 2/1 چانهن وارا چمچا
ڳاڙها مرچ (پائوڊر) 4/1 چانهن وارا چمچا
پاڻي (دال لاءِ) ڪوپ
پاڻي (ڀڳل ڪڻڪ سويا کير لاءِ ڪوپ
گيـهه (تـڙڪي لاءِ) هڪ چانهن وارو چمچو
بصر ڪٽيل ٻه کاڌي جا چمچا
ٿوم 2 عدد
اڇو زيرو 4/1 چانهن وارا چمچه
ثابت ڳاڙها مرچ 2 عدد
طريقو:
• دال کي پاڻي ۾ پسايو 10 منٽن تائين.
• پوءِ لوڻ، ڳاڙها مرچ پائوڊر، هيڊ وجهي پچايو ايستائين جو دال نرم ٿي وڃي.
• ڀڳل ڪڻڪ سويا کير کي پاڻي ۾ ملايو ۽ دال شامل ڪري ڇڏيو ان کي مسلسل هلائيندا رهو.
• ان کان پوءِ فرائي پان ۾ گيهه کي گرم ڪري وٺو بصر جو داڳ ڪيو، اڇو زيرو وجهي ثابت ڳاڙها مرچ شامل ڪريو ڪُٽيل ٿوم وجهي ڀڃي وٺو جيستائين سنهرو رنگ ٿي وڃي ۽ پوءِ دال وجهي ڇڏيو.