آلو پراٺو تيار ڪرڻ جو مڪمل طريقو ماني، هي ڪڻڪ جي ماني آهي جنهن کي اسان روزانه استعمال ڪندا رهندا آهيون، جنهن کي امير به کائي ٿو ته غريب به کائي ٿو، ۽ انهيء ماني لاء امير به ڊڪي ۽ ڊوڙي ٿو ۽ غريب به ڊڪي ۽ ڊوڙي ٿو ، غريب ان (ماني )لاء ٿو ڊڪي ۽ ڊوڙي ته اهيا حاصل ڪيئن ڪجي، ۽ جڏهن ته امير ان لاء ٿو ڊڪي ۽ ڊوڙي ته اهيا (کاڌل ماني) حضم ڪيئن ڪجي ، خير، دوستو انهيء ماني تيار ڪرڻ جا به ڪيترائي طريقا آهن مثلن انهيء ماني کي ڪو خشڪ ماني تيار ڪري ٿو کائي ته ڪو ان کي اوفراٽي جي صورت ۾ تيار ڪري ٿو کائي۔ ته ڪو ان کي مٺي ماني جي شڪل ۾ تيار ڪري ٿو ( مون کي ياد آهي ته اڄ کان تقريبن 20 سال پهرين اسان جڏهن ڪراچي جي سفر لاء ريل گاڏي جو سفر ڪندا هئاسين ته اسان مٺي ماني تيار ڪري ساڻ کڻندا هئاسين ۽ سفر ۾ کائيندا هئاسين۔ ) کائي، پر هت مان توهان کي آلو پراٺي جي تيار ڪرڻ جو طريقو ونڊ ڪريان ٿو، اچو ته ان کي ڏسون ۽ آلو پراٺو تيار ڪري آلو پراٺي جو مزو وٺون http://www.youtube.com/watch?v=Fu_sQbRtnfU&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=mm4640s89i4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=Efu5768YFZ8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=_Ks18925IfQ&feature=related
جواب: آلو پراٺو تيار ڪرڻ جو مڪمل طريقو ادا ممتاز ڀلا خئير ته آهي نه ، اڄڪلهه ڀاڄائيءَ سان ملي رڌوڻي جو ڪم ته نه سنڀاليو اٿوَ نه۔۔۔(تمام سٺي ڳالهه آهي) ۔۔۔؟ يا وري ڀاڄائيءَ کي کاڌا سيکاريندي، اسانکي به ونڊ ڪرايو ٿا ته جيئن وات ۾ پاڻي اچي وڃي ۔۔۔ ۽ ها ادا سائين آلوءَ کي سنڌيءَ ۾ ٻٽالو يا پٽاٽا چوندا آهن انڪري انکي ٻٽالن يا پٽاٽن سان ڀريل ماني چئون ته ڪيئن رهندو ۔۔۔؟
جواب: آلو پراٺو تيار ڪرڻ جو مڪمل طريقو نثار ابڙا سائين شال سدائين پيو ٻٽالو اُڦراٽاکائين۔ سائين ممتاز وگهيو وڏي ڪم جي ڳالهه سيکاري آهي ماشا الله لڳي ٿو ته مونکي هاڻ ماسات سڳورِي جي ڪاڻ ڪانه ڪڍڻِي پوندِي ! پنهنجا پٽاٽا، پنهنجي روٽي ، پنهنجو ويلڻ ، ڏاڍو سٺو لڳندو اڪيلي سر آلو پراٺو کائيڻ !