عاشق سولنگي
سينيئر رڪن
اجزاءِ
مڇي هڪ ڪلو
ٽماٽر اڌ ڪلو
گاڙها مرچ ٻه چمچ ، گرم مصالحو ٻه چمچ
، ادرڪ ۽ ٿوم جو ٺهيل پيسٽ ٻه چمچ
، لوڻ ذائقه جي حساب سان ، سفيد زيرو،ڪارا مرچ۽ڌاهڻا ٿلها ڪٽيل ٻه چمچ
،ثابت ادرڪ ساوا مرچ ساوا ڌاهڻا
ليما ٻه عدد
طريقو؛
ٽماٽر ڪٽيو اهي گيهه ۾ فرائي ڪيو ان ۾ ڳاڙها مرچ ٻه چمچ، گرم مصالحه ٻه چمچ ، ادرڪ ٿوم جو پيسٽ ٻه چمچ ۽ لوڻ وجھو ايتري قدر جو ٽماٽآ بلڪل پيسٽ ٿي وڃن
پوءِ الڳ ٿانوءَ ۾ گيهه وجھي هاڻي مڇي وجھي فرائي ڪريو چڳي طرح فرائي ڪرڻ کان پوءِ اها مڇي ڪڍي ٽماٽرن ۾ وجھو ۽ مٿان هڪ ڪپ گيهه ثابت ادرڪ ثابت ساوا مرچ ساوا ڌاهڻا ۽ مٿان ٿلهيو ڪٽيل سفيد زيرو ڪارا مرچ ڌاهڻن جا ٻه چمچ وجھو ۽ ٻن ليمن جو رس شامل ڪري مڪس ڪريو ۽ 5 منٽن لاءِ دم ڏيو مزيدار مڇي تيار آهي نوش فرمايو
مڇي هڪ ڪلو
ٽماٽر اڌ ڪلو
گاڙها مرچ ٻه چمچ ، گرم مصالحو ٻه چمچ
، ادرڪ ۽ ٿوم جو ٺهيل پيسٽ ٻه چمچ
، لوڻ ذائقه جي حساب سان ، سفيد زيرو،ڪارا مرچ۽ڌاهڻا ٿلها ڪٽيل ٻه چمچ
،ثابت ادرڪ ساوا مرچ ساوا ڌاهڻا
ليما ٻه عدد
طريقو؛
ٽماٽر ڪٽيو اهي گيهه ۾ فرائي ڪيو ان ۾ ڳاڙها مرچ ٻه چمچ، گرم مصالحه ٻه چمچ ، ادرڪ ٿوم جو پيسٽ ٻه چمچ ۽ لوڻ وجھو ايتري قدر جو ٽماٽآ بلڪل پيسٽ ٿي وڃن
پوءِ الڳ ٿانوءَ ۾ گيهه وجھي هاڻي مڇي وجھي فرائي ڪريو چڳي طرح فرائي ڪرڻ کان پوءِ اها مڇي ڪڍي ٽماٽرن ۾ وجھو ۽ مٿان هڪ ڪپ گيهه ثابت ادرڪ ثابت ساوا مرچ ساوا ڌاهڻا ۽ مٿان ٿلهيو ڪٽيل سفيد زيرو ڪارا مرچ ڌاهڻن جا ٻه چمچ وجھو ۽ ٻن ليمن جو رس شامل ڪري مڪس ڪريو ۽ 5 منٽن لاءِ دم ڏيو مزيدار مڇي تيار آهي نوش فرمايو