پڪوڙا اجزاءِ مقدار ڀڳل ڪڻڪ سويا کير 4/1 ڪوپ بيسڻ 4/1 ڪوپ 34.5 مٺي سوڍا 8/1 چانهن جو چمچو اڇو زيرو 2/1 چانهن جو چمچو لوڻ 2/1 چانهن جو چمچو ڳاڙها مرچ (پائوڊر) 2/1 چانهن جو چمچو بصر 2/1 ڪوپ (2عدد وچولي سائيز جا بصر) ساوا ڌاڻا 2 کاڌي جا چمچه ساوا مرچ 1 کاڌي جو چمچو پاڻي (ڳوهڻ لاءِ) 2/1 ڪوپ -------- تيل ترڻ لاءِ ڪوپ طريقو: • ڀڳـل ڪڻڪ سويا کير، بيسڻ، مٺي سوڍا، لوڻ، ڳاڙها مرچ، اڇو زيرو سٺي نموني ملايو. ان کان پوءِ ان کي پاڻي سان ڳوهيو. • پوءِ ان ۾ ڪٽيل بصر، ساوا، ڌاڻا، ساوا مرچ، وجهي سٺي نموني ملايو. • ان کان پوءِ چمچي جي مدد سان سڀني شين جي مرڪب کي تيل ۾ تريو جيستائين ان جو رنگ سونهرو ٿي وڃي. ٽوٽل مقدار کارائڻ جو تـناسب 2 ڪوپ 142 گرام 2/1 ڪوپ (5پڪوڙا) 36 گرام Uploaded with ImageShack.us
جواب: پڪوڙا ٺاهڻ جو طريقو۔ ادا توهان پڪوڙن جي ڳالهه ڪئي آهي۔۔۔۔۔۔، ۽ توهان کي ٻڌائيندو هلان ته پڪوڙا منهنجي پسند جي ڊش آهي، ۽ مان خاص ڪري برسات ۾ پڪوڙا تمام گهڻا کائيندو آهيان، منهنجي خيال ۾ برسات ۾ مان صرف نه پر هر ماڻهون پڪوڙا پسند ڪندو آهي، ۽ اڄڪلهه ته برسات، ( مينهن ) جو موسم آهي، خاص ڪري مان ڪراچي جي ڳالهه ڪندس ته هت اڄڪلهه مينهن جو وسڪارو ٿئي چڪو آهي، ۽ ان وسڪاري ۾ وري پڪوڙا سامهون هجن ته ڇا ڳالهه ڪجي۔ پڪوڙا ٺاهڻ جي هڪ وڊيو پڻ هت ونڊ ڪجي ٿي http://www.youtube.com/watch?v=1mnKi04gAbQ مينهن کانپوء ڪراچي ۾ پڪوڙن جو مزو هڪ وڊيو رپورٽ http://www.youtube.com/watch?v=iZ2QYux4GM0
جواب: پڪوڙا ٺاهڻ جو طريقو۔ ڀيڻ هون ته هرڪو اهيو چوندو ته پڪوڙا منهنجي شهر جا مشهور آهن ، پر ڀيڻ دادو جا پڪوڙا ۽ ثموثه تمام گهڻا مشهور آهن، جنهن کاڌا هوندا شايد انهن کي اهيو معلوم هوندو ، ڀيڻ هيئر ته منهنجي رهائش ڪراچي ۾ آهي ورنه توهان کي دادو جا پڪوڙا ضرور کارائجن هان،
جواب: پڪوڙا ٺاهڻ جو طريقو۔ ڀيڻ اهيا فطري ڳالهه آهي ته هر ڪو پنهنجي شهر، ۽ پنهنجي شيء جي تعريف ڪندو آهي، ( ڪانوَ کي ڪنهن چيو هو ته دنيا جي ڪا سهڻي شيء کڻي آ، ته ڪانوَ پنهنجو ٻچو کڻي آيو هو ) ڀيڻ مون ته هڪ پنهنجي شهر دادو جا، ۽ ٻيو ڪراچي جا پڪوڙا کاڌا آهن سو مون ان ڪري اهيا راء ڏني آهي باقي سنڌ جي ٻين شهرن مان مان واقف نه آهيان۔ جڏهن ته پوري سنڌ سون برابر آهي، ( بقول تاجل بيوس ته تنهنجي لاڙين لين کي مان چندن چوان )۔ ڀيڻ ماشاءالله سان سنڌ جي چپي چپي جا پڪوڙا ۽ ٻئي کاڌ خوراڪ پنهنجو مٽ پاڻ آهي۔
جواب: پڪوڙا ٺاهڻ جو طريقو۔ پر انهن بابت ته مونکي خبر ناهي پوء ڪيئن مشهور ٿيا؟؟؟ منهنجي خيال ۾ سنڌهڙي جا مشهور آهن مان انهن جي باري ۾ لاهور ۾ ٻڌو هو
جواب: پڪوڙا ٺاهڻ جو طريقو۔ ادا علي اڪبر شر صاحب توهان لاء عرض آهي ته ڀاء جڏهن سنڌي جو پنهنجو الفاظ ( وات ) موجود آهي ته توهان وات جي جڳهه تي ( مون ) ڇو ٿا استعمال ڪريو، ادا برائي مهرباني ڪوشش ڪريو ته پنهنجي سنڌي جا الفاظ استعمال ڪريو،
بالڪل پڪوڙا سنڌڙي جا ئي مشهور آهن توهان ان ننڍڙي شهر ۾ داخل ٿيندا صرف پڪوڙا ئي پڪوڙا ڏسندوَ ۽ ڪيترن ئي مخلتف قسم جا هوندا آهن. شڪارپور جا آچار ۽ ميهڙ جو مائو گهٽوٽڪي جا پيڙا ۽ ڪنري جا وري مرچ ههههه