عاشق سولنگي
سينيئر رڪن
پڪوڙا
اجزاءِ مقدار
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير 4/1 ڪوپ
بيسڻ 4/1 ڪوپ 34.5
مٺي سوڍا 8/1 چانهن جو چمچو
اڇو زيرو 2/1 چانهن جو چمچو
لوڻ 2/1 چانهن جو چمچو
ڳاڙها مرچ (پائوڊر) 2/1 چانهن جو چمچو
بصر 2/1 ڪوپ (2عدد وچولي سائيز جا بصر)
ساوا ڌاڻا 2 کاڌي جا چمچه
ساوا مرچ 1 کاڌي جو چمچو
پاڻي (ڳوهڻ لاءِ) 2/1 ڪوپ --------
تيل ترڻ لاءِ ڪوپ
طريقو:
• ڀڳـل ڪڻڪ سويا کير، بيسڻ، مٺي سوڍا، لوڻ، ڳاڙها مرچ، اڇو زيرو سٺي نموني ملايو. ان کان پوءِ ان کي پاڻي سان ڳوهيو.
• پوءِ ان ۾ ڪٽيل بصر، ساوا، ڌاڻا، ساوا مرچ، وجهي سٺي نموني ملايو.
• ان کان پوءِ چمچي جي مدد سان سڀني شين جي مرڪب کي تيل ۾ تريو جيستائين ان جو رنگ سونهرو ٿي وڃي.
ٽوٽل مقدار کارائڻ جو تـناسب
2 ڪوپ 142 گرام 2/1 ڪوپ (5پڪوڙا) 36 گرام
Uploaded with ImageShack.us
اجزاءِ مقدار
ڀڳل ڪڻڪ سويا کير 4/1 ڪوپ
بيسڻ 4/1 ڪوپ 34.5
مٺي سوڍا 8/1 چانهن جو چمچو
اڇو زيرو 2/1 چانهن جو چمچو
لوڻ 2/1 چانهن جو چمچو
ڳاڙها مرچ (پائوڊر) 2/1 چانهن جو چمچو
بصر 2/1 ڪوپ (2عدد وچولي سائيز جا بصر)
ساوا ڌاڻا 2 کاڌي جا چمچه
ساوا مرچ 1 کاڌي جو چمچو
پاڻي (ڳوهڻ لاءِ) 2/1 ڪوپ --------
تيل ترڻ لاءِ ڪوپ
طريقو:
• ڀڳـل ڪڻڪ سويا کير، بيسڻ، مٺي سوڍا، لوڻ، ڳاڙها مرچ، اڇو زيرو سٺي نموني ملايو. ان کان پوءِ ان کي پاڻي سان ڳوهيو.
• پوءِ ان ۾ ڪٽيل بصر، ساوا، ڌاڻا، ساوا مرچ، وجهي سٺي نموني ملايو.
• ان کان پوءِ چمچي جي مدد سان سڀني شين جي مرڪب کي تيل ۾ تريو جيستائين ان جو رنگ سونهرو ٿي وڃي.
ٽوٽل مقدار کارائڻ جو تـناسب
2 ڪوپ 142 گرام 2/1 ڪوپ (5پڪوڙا) 36 گرام
Uploaded with ImageShack.us