عاشق سولنگي
سينيئر رڪن
چٽ پٽو گوشت۔
اجزاءٌ
گوشت اڌ ڪلو
ثابت الاچي ٻه عدد
ثابت لونگ چار عدد
ثابت ڪارا مرچ اٺ عدد
ثابت دالچني ننڊي ٻه عدد
هلدي اڌ چمچ
سفيد زيرو حسب ذائقا
ڏهي هڪ پاءٌ
لوڻ ۽ گاڙها مرچ حسب ذائقا
گيهه حسب ضرورت
طريقو؛
سڀ کان پهرين گيهه ۾ مٿي ڏنل سڀ ثابت شيون وجهو ۽ اڌ چمچ هلدي وجهي
گوشت وجهو ۽ پچايو
10 منٽن کان پو۽ ڏهي وجهي پچايو جڏهن رس گهاٽي ٿئي ته سفيد زيرو ۽ ڪارا مرچ گڏ پيسي هڪ چمچ وجهو ۽ چمچ هلايو 5 منٽ کان پو۽ دم ڏئي لاهيو چت پٽو گوشت تيار آهي
اجزاءٌ
گوشت اڌ ڪلو
ثابت الاچي ٻه عدد
ثابت لونگ چار عدد
ثابت ڪارا مرچ اٺ عدد
ثابت دالچني ننڊي ٻه عدد
هلدي اڌ چمچ
سفيد زيرو حسب ذائقا
ڏهي هڪ پاءٌ
لوڻ ۽ گاڙها مرچ حسب ذائقا
گيهه حسب ضرورت
طريقو؛
سڀ کان پهرين گيهه ۾ مٿي ڏنل سڀ ثابت شيون وجهو ۽ اڌ چمچ هلدي وجهي
گوشت وجهو ۽ پچايو
10 منٽن کان پو۽ ڏهي وجهي پچايو جڏهن رس گهاٽي ٿئي ته سفيد زيرو ۽ ڪارا مرچ گڏ پيسي هڪ چمچ وجهو ۽ چمچ هلايو 5 منٽ کان پو۽ دم ڏئي لاهيو چت پٽو گوشت تيار آهي