· نيرن ۾ کير، صوف، تازو جوس، بيضو ۽ کير ۾ شربت صحت لاءِ بهتر آهي.
· اکين لاءِ گلاب جو عرق،چمڙيءَ لاءِ ليمي جي رس، وارن لاءِ تيل ۽ پيٽ لاءِ جيرو بهتر آهي.
· کائڻ کان اڳ هميشه پاڻي پيئو ۽ کاڌو چٻاڙي کائو، ڪلونجي جا ڪجهه داڻا کاڌي سان گڏ کائڻ فائدي مند آهن.
· مانجهاندي ۽ رات جي مانيءَ ۾ ڀاڄيون، داليون ۽ گوشت جو استعمال بهتر آهي.
· کائڻ کان اڳ ۽ پوءِ هٿ ڌوئڻ ماني کائڻ کان پوءِ ڪا مٺي شئي کائڻ، مانيءَ بعد ڪجهه قدم هلڻ مفيد ۽ ماني کائي تڪڙ ۾ سمهڻ ۽ وهنجڻ نقصان ڪار آهي.
· سياري ۾ کجي، نارنگي ۽ خشڪ ميوي جو استعمال فائدي مند آهي.
· مٽيءَ جي ٺهيل ٿانوَن ۾ کائڻ پيئڻ هميشه تندرست رهڻ جي وڏي نشاني آهي.
(افشان ڪلهوڙو)
عوامي آواز تان ورتل
· اکين لاءِ گلاب جو عرق،چمڙيءَ لاءِ ليمي جي رس، وارن لاءِ تيل ۽ پيٽ لاءِ جيرو بهتر آهي.
· کائڻ کان اڳ هميشه پاڻي پيئو ۽ کاڌو چٻاڙي کائو، ڪلونجي جا ڪجهه داڻا کاڌي سان گڏ کائڻ فائدي مند آهن.
· مانجهاندي ۽ رات جي مانيءَ ۾ ڀاڄيون، داليون ۽ گوشت جو استعمال بهتر آهي.
· کائڻ کان اڳ ۽ پوءِ هٿ ڌوئڻ ماني کائڻ کان پوءِ ڪا مٺي شئي کائڻ، مانيءَ بعد ڪجهه قدم هلڻ مفيد ۽ ماني کائي تڪڙ ۾ سمهڻ ۽ وهنجڻ نقصان ڪار آهي.
· سياري ۾ کجي، نارنگي ۽ خشڪ ميوي جو استعمال فائدي مند آهي.
· مٽيءَ جي ٺهيل ٿانوَن ۾ کائڻ پيئڻ هميشه تندرست رهڻ جي وڏي نشاني آهي.
(افشان ڪلهوڙو)
عوامي آواز تان ورتل