عاشق سولنگي
سينيئر رڪن
اجزاءِ؛
آلو اڌ ڪلو يا ڪلو
ٽماٽر وڏا 4 يا 5
املي پاڻي ۾ وجھي پسايو
اڌرڪ ۽ ٿوم جو پيسٽ ٺهيل
ڪارا مرچ ڪٽيل
ڳاڙها مرچ ڪٽيل
چاٽ مصالو
ساوا مرچ 4 يا 5
سفيد زيرو پيسل
گيهه
طريقو؛
آلو ايترا اڀاري وٺو جو اڌ ڪچا ۽ اڌ پڪا هجن پوءِ گيهه ۾ وجھي مٿان ڳاڙها مرچ هڪ چمچ ڪارا مرچ هڪ چمچ چاٽ مصالو هڪ چمچ ٽماٽر باريڪ ڪٽيل اڌرڪ ٿوم جو پيسٽ۽ ساوا مرچ وجھي سڀني کي آهستي مڪس ڪريو ڇو جو گهڻو چمچ نه هلائڻو آهي مڪس کان پو۽ 5 کان 10 منٽن تائين ڌڪ بند ڪري دم ڏيو. جڏهن مصالو تيار ٿي وڃي ته باهه بند ڪري مٿان پيسل زيرو ۽ چاٽ مصالو ٻرڪيو ۽ ڌڪ بند ڪريو جيئين مصالي جو ذائقو اچي وڃي 5 منٽن کان پوءِ چانورن سان يا ماني سان نوش فرمايوانشاالله بهترين مزو ايندو
آلو اڌ ڪلو يا ڪلو
ٽماٽر وڏا 4 يا 5
املي پاڻي ۾ وجھي پسايو
اڌرڪ ۽ ٿوم جو پيسٽ ٺهيل
ڪارا مرچ ڪٽيل
ڳاڙها مرچ ڪٽيل
چاٽ مصالو
ساوا مرچ 4 يا 5
سفيد زيرو پيسل
گيهه
طريقو؛
آلو ايترا اڀاري وٺو جو اڌ ڪچا ۽ اڌ پڪا هجن پوءِ گيهه ۾ وجھي مٿان ڳاڙها مرچ هڪ چمچ ڪارا مرچ هڪ چمچ چاٽ مصالو هڪ چمچ ٽماٽر باريڪ ڪٽيل اڌرڪ ٿوم جو پيسٽ۽ ساوا مرچ وجھي سڀني کي آهستي مڪس ڪريو ڇو جو گهڻو چمچ نه هلائڻو آهي مڪس کان پو۽ 5 کان 10 منٽن تائين ڌڪ بند ڪري دم ڏيو. جڏهن مصالو تيار ٿي وڃي ته باهه بند ڪري مٿان پيسل زيرو ۽ چاٽ مصالو ٻرڪيو ۽ ڌڪ بند ڪريو جيئين مصالي جو ذائقو اچي وڃي 5 منٽن کان پوءِ چانورن سان يا ماني سان نوش فرمايوانشاالله بهترين مزو ايندو