اجزاءِ؛ آلو اڌ ڪلو يا ڪلو ٽماٽر وڏا 4 يا 5 املي پاڻي ۾ وجھي پسايو اڌرڪ ۽ ٿوم جو پيسٽ ٺهيل ڪارا مرچ ڪٽيل ڳاڙها مرچ ڪٽيل چاٽ مصالو ساوا مرچ 4 يا 5 سفيد زيرو پيسل گيهه طريقو؛ آلو ايترا اڀاري وٺو جو اڌ ڪچا ۽ اڌ پڪا هجن پوءِ گيهه ۾ وجھي مٿان ڳاڙها مرچ هڪ چمچ ڪارا مرچ هڪ چمچ چاٽ مصالو هڪ چمچ ٽماٽر باريڪ ڪٽيل اڌرڪ ٿوم جو پيسٽ۽ ساوا مرچ وجھي سڀني کي آهستي مڪس ڪريو ڇو جو گهڻو چمچ نه هلائڻو آهي مڪس کان پو۽ 5 کان 10 منٽن تائين ڌڪ بند ڪري دم ڏيو. جڏهن مصالو تيار ٿي وڃي ته باهه بند ڪري مٿان پيسل زيرو ۽ چاٽ مصالو ٻرڪيو ۽ ڌڪ بند ڪريو جيئين مصالي جو ذائقو اچي وڃي 5 منٽن کان پوءِ چانورن سان يا ماني سان نوش فرمايوانشاالله بهترين مزو ايندو