مصالي دار آلو؛

'رڌ پچاء' فورم ۾ عاشق سولنگي طرفان آندل موضوعَ ‏13 جولائي 2010۔

  1. عاشق سولنگي

    عاشق سولنگي
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏20 مئي 2010
    تحريرون:
    5,689
    ورتل پسنديدگيون:
    1,190
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ڌنڌو:
    ًپاڪ نيوي
    ماڳ:
    شڪارپور/ مدئجي
    اجزاءِ؛
    آلو اڌ ڪلو يا ڪلو
    ٽماٽر وڏا 4 يا 5
    املي پاڻي ۾ وجھي پسايو
    اڌرڪ ۽ ٿوم جو پيسٽ ٺهيل
    ڪارا مرچ ڪٽيل
    ڳاڙها مرچ ڪٽيل
    چاٽ مصالو
    ساوا مرچ 4 يا 5
    سفيد زيرو پيسل
    گيهه

    طريقو؛
    آلو ايترا اڀاري وٺو جو اڌ ڪچا ۽ اڌ پڪا هجن پوءِ گيهه ۾ وجھي مٿان ڳاڙها مرچ هڪ چمچ ڪارا مرچ هڪ چمچ چاٽ مصالو هڪ چمچ ٽماٽر باريڪ ڪٽيل اڌرڪ ٿوم جو پيسٽ۽ ساوا مرچ وجھي سڀني کي آهستي مڪس ڪريو ڇو جو گهڻو چمچ نه هلائڻو آهي مڪس کان پو۽ 5 کان 10 منٽن تائين ڌڪ بند ڪري دم ڏيو. جڏهن مصالو تيار ٿي وڃي ته باهه بند ڪري مٿان پيسل زيرو ۽ چاٽ مصالو ٻرڪيو ۽ ڌڪ بند ڪريو جيئين مصالي جو ذائقو اچي وڃي 5 منٽن کان پوءِ چانورن سان يا ماني سان نوش فرمايوانشاالله بهترين مزو ايندو
     

هن صفحي کي مشهور ڪريو