ممتاز علي وگهيو
سينيئر رڪن
ڀاڄين جي برياني ( مهرالنساءِ سامٽيو )
گهربل شيون:
چانور – هڪ ڪلو
تيل – هڪ ڪوپ
بصر – 3 عدد
بيضا – 3 عدد (اُٻاريل)
سُنڍ ٿوم پيٺل – هڪ کائڻ وارو چمچو
ڏهي – هڪ پاءُ
پٽاٽا (اُٻريل) – هڪ پاءُ
گرم مصالحو (پيٺل) – هڪ کائڻ وارو چمچو
ساڌا ڌاڻا (ڪُٽيل) – اڌ ڪوپ
ڦودنو – اڌ ڪوپ
ٽماٽا – 2 عدد (چوپڊ)
ساوا مرچ – 6 عدد (ڪَٽيل)
گل گوبي – هڪ پاءُ (ڪَٽيل)
پتائي گجر – اڌ پاءُ (ڪَٽيل)
مَٽر – هڪ ڪوپ (اُٻريل)
ڪڙهائي ۾ تيل گرم ڪريو ۽ ان ۾ ڪجهه بصر فراءِ ڪريو، اهي ڪڍي ان ئي تيل ۾ گرم مصالحو، ٽماٽا، رهيل بصر ساوا ڌاڻا، ساوا مرچ وجهي ڀڃو ۽ پوءِ ٻيون ڀاڄيون وجهي 10 کان 15 منٽن تائين پچايو. آخر ۾ چانور وجهي انهن جي مٿان فراءِ ٿيل بصر وجهي ان مٿان اُٻريل بيضا سجائي دم تي رکو.بشڪريه عوامي آواز