ڀاڄين جي برياني ( مهرالنساءِ سامٽيو ) گهربل شيون: چانور – هڪ ڪلو تيل – هڪ ڪوپ بصر – 3 عدد بيضا – 3 عدد (اُٻاريل) سُنڍ ٿوم پيٺل – هڪ کائڻ وارو چمچو ڏهي – هڪ پاءُ پٽاٽا (اُٻريل) – هڪ پاءُ گرم مصالحو (پيٺل) – هڪ کائڻ وارو چمچو ساڌا ڌاڻا (ڪُٽيل) – اڌ ڪوپ ڦودنو – اڌ ڪوپ ٽماٽا – 2 عدد (چوپڊ) ساوا مرچ – 6 عدد (ڪَٽيل) گل گوبي – هڪ پاءُ (ڪَٽيل) پتائي گجر – اڌ پاءُ (ڪَٽيل) مَٽر – هڪ ڪوپ (اُٻريل) ڪڙهائي ۾ تيل گرم ڪريو ۽ ان ۾ ڪجهه بصر فراءِ ڪريو، اهي ڪڍي ان ئي تيل ۾ گرم مصالحو، ٽماٽا، رهيل بصر ساوا ڌاڻا، ساوا مرچ وجهي ڀڃو ۽ پوءِ ٻيون ڀاڄيون وجهي 10 کان 15 منٽن تائين پچايو. آخر ۾ چانور وجهي انهن جي مٿان فراءِ ٿيل بصر وجهي ان مٿان اُٻريل بيضا سجائي دم تي رکو.بشڪريه عوامي آواز
جواب: ڀاڄين جي برياني ( مهرالنساءِ سامٽيو ) يار ممتاز، اڄ روزي رکڻ سبب سست ٿي آهليو پيو آهيان، پاسي ۾ ليپ ٽاپ رکي مڙئي ويٺو اوهان دوستن جا ليک ڏسان، اچانڪ برياني جو ليک ڏسي هڪ ته پتني ياد اچي وئي ۽ منهن ۾ پاڻي۔ ۔ ۔ ٻيو روزي کولڻ لا ڪنهن کاڌي ٺاهڻ جي سوچ اچي وئي ۔۔۔ بس هاڻ ئي سنگت ڪٺي ڪري اها ڏسيل برياني تيار ڪرائي ٿو وٺان ۔۔۔ بلڪل ساڳي تتبعي تي چائينيز رائيس پڻ ٺهندا آهن پر انهن ۾ مسالا نه هوندا آهن ۔۔۔ لک ٿورا ۔۔۔ هن کان اڳ به اوهان کاڌي جا سٺا ذائقيدار نسخا ونڊ ڪيا آهن ۔۔۔ اوهان به بيماري مان اٿيا هوندا ۽ ڪمزور هوندا انڪري اصل کائڻ تي زور ڏيو ۽ مون وانگي نوان بنا ٿيو ۔۔۔ جيئي برياني ۔۔ سنڌ سلامت ساٿ سلامت
جواب: ڀاڄين جي برياني ( مهرالنساءِ سامٽيو ) ادا تمام ڀلو ڪم ڪيو اٿئي،، مان پاڻ ڀاڄين ٺاهڻ جو شوقين آهين يار مان هي برياني ضرور ٺاهيندس