سرنهن جو ساڳ

راشد سومرو

سينيئر رڪن
سرنهن جو ساڳ

گهربل شيون:

ساڳ: هڪ ڪلو

ادرڪ: اڌ ڇٽانگ

لوڻ مرچ: ضرور آهر

هيڊ: ٿوري چپٽي

بصر: اڌ پا

ساوا مرچ: ڏهه ٻارنهن

سرنهن جو تيل: اڌ پا

ٺاهڻ جو طريقو:

سرنهن جو ساڳ ڏنڊين کان الڳ ڪري صفا سنهو ڪري ڪٽي وٺو ۽ پاڻي سان ڌوئو. هاڻي بصر کي تيل ۾ ڀڃي وٺو ۽ لوڻ مرچ وجهي ڪٽيل ساڳ وجهو ۽ ٿورو پاڻي پڻ وجهو. ڇو ته ساڳ جو پنهنجو پاڻي الاهي هوندو آهي، انهي کي ڳارڻ لا ڪافي هوندو آهي، جڏهن ساڳ جو رنگ پيلو ٿيڻ لڳي ته ادرڪ ڪٽي وجهو ۽ لاهڻ کان ٿورو پهرئين ساوا مرچ ڪٽي وجهو. سرنهن جي ساڳ کي جيتري دير گهڻو رڌيندا اوترو وڌيڪ لذيذ ٿيندو.
 
Back
Top