سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

'رڌ پچاء' فورم ۾ ممتاز علي وگهيو طرفان آندل موضوعَ ‏23 جون 2010۔

  1. ممتاز علي وگهيو

    ممتاز علي وگهيو
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏14 فيبروري 2010
    تحريرون:
    4,176
    ورتل پسنديدگيون:
    4,402
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ڌنڌو:
    Disbursement Officer
    ماڳ:
    سنڌ جي دل ڪراچي.
    سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو​

    [​IMG]


    هون ته روز جي کاڌ خوراڪ ۾ معمول ۾اسان گهڻو ڪري ڪڻڪ جي اٽي جي ماني استعمال ڪندا رهندا آهيون ، پر ان سان گڏ اسان ماڻهون ڪڻڪ جي ماني کان علاوه چانور به استعمال ڪندا آهيون جنهن جي تيار ڪرڻ جا ٻيا به ڪيترائي طريقا آهن مگر هت اسان سنڌي برياني جو ذڪر ڪندا سين۔ سنڌي برياني نه صرف سنڌ ۾ پر سنڌ کان ٻاهر بلڪه ملڪ پاڪستان کان ٻاهر به پسند ڪئي ويندي آهي، جنهن جي تيار ڪرڻ جو طريقو هيٺ ڏجي ٿو سنڌ سلامت جا دوستو ان طريقي کي ڏسي ڪري توهان سنڌي برياني تيار ڪري پاڻ به کائي سگهو ٿا ۽ پنهنجن دوستن کي به کارائي سگهو ٿا۔

    http://www.youtube.com/watch?v=f0Tc3fn7aM4
    http://www.youtube.com/watch?v=Kgfq...63B31C39E&playnext_from=PL&playnext=1&index=6
    http://www.youtube.com/watch?v=-OlS...=B206E5763B31C39E&playnext_from=PL&playnext=2
     
  2. ممتاز علي وگهيو

    ممتاز علي وگهيو
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏14 فيبروري 2010
    تحريرون:
    4,176
    ورتل پسنديدگيون:
    4,402
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ڌنڌو:
    Disbursement Officer
    ماڳ:
    سنڌ جي دل ڪراچي.
  3. نثارابڙو

    نثارابڙو
    نائب منتظم

    شموليت:
    ‏21 اپريل 2009
    تحريرون:
    8,321
    ورتل پسنديدگيون:
    6,890
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    533
    ڌنڌو:
    انتظامي امور
    ماڳ:
    مڪو پاڪ
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    مون واري محترمه زال جي هٿ جي ٺهيل سنڌي برياني ۽ سنڌي نموني سان ٺهيل پلو ۽ سنڌي نموني جو ڪڪڙ جو ٻوڙ ۽ ڪڙهائي ۽ جيرن جي ڀنڃ ۔۔۔ مڇي ڀت (گنمبو ڀت) ۔۔۔ ۽ سائين شمشير الحيدريءَ جي هٿ جي ٺهيل سلاد جنهنکي هو ڪنچوبر چوندو آهي، بس ياد ڪري وات ۾ پاڻي اچيو وڃي ۔۔۔۔

    چوندا آهن ته مڙس جي دل تي راڄ ڪرڻو هجي ته مڙس جي پيٽ تي راڄ ڪجي ۔۔۔ سو اسانجون زالون اهو چڱيءَ ريت ڄاڻن ٿيون ۔۔۔ ۽ اسين مڙس برياني کائي هڙ ئي گم ڪري ويهندا آهيون ۔۔۔

    بهرحال اها ئي ته زندگي آهي ۔۔۔

    ادا ممتاز ! وات ۾ پاڻي اچي ويو آهي ۔۔۔
     
  4. ماروي سنڌي

    ماروي سنڌي
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏23 جون 2010
    تحريرون:
    8
    ورتل پسنديدگيون:
    0
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    ممتاز صاحب توهان جي پوسٽ ڪيل ( سنڌي برياني بابت ) وڊيوز مون ڏٺيون آهن انشاءالله توهان هاڻي جڏهن اسان وٽ ايندوء ته مان توهان کي سنڌي برياني ضرور کارائينديس۔ ماشاءالله سان تمام سٺي پوسٽ توهان ڪئي آهي۔
     
  5. رنجيت

    رنجيت
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏21 جولائي 2009
    تحريرون:
    823
    ورتل پسنديدگيون:
    158
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    ٽيڪنيڪل صلاحڪار ... فلمي تڙڪا پروڊڪشنس
    ماڳ:
    لقمان خيرپور پر هاڻي ممبئي
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    ادا ممتاز! اصلي برياني جي شڪل ڏيکاري روئاري وڌوَ۔

    ادي وڏي فقير کي ڪجهه ڏينهن اڳ ڪڪڙ جو گوشت وٺي اچڻ جي لا ته چيو هو پر خبر نه آهي فقير موٽيو به الائي جي نه۔۔۔۔۔ باقي برياني ڏسي برياني ته ياد ڪونه آئي پر پنهنجي هڪ دوست ارشاد جاگيراڻي جي گهر ۾ برسات جي مند ۾ طاهري ياد اچي وئي ۽ ويچاري دل پنهنجي هيڻي حال تي هنجون هاري ويٺي۔۔۔۔

    بس ادا پو به مهرباني
     
  6. ذيشان رشيد

    ذيشان رشيد Founder انتظامي رڪن منتظمِ اعلى

    شموليت:
    ‏19 مارچ 2009
    تحريرون:
    5,649
    ورتل پسنديدگيون:
    5,673
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    533
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    سنڌي برياني جنهن کي اسان سنڌي ڀَتُ يا پلاؤ ڪري چوندا آهيون جو طريقو ڏسندي ڏسندي وات ۾ پاڻي اچي ويو ڇو ته منهنجي ڪافي دوستن وانگر مان پاڻ هن کي پسند ڪندو آهيان۔۔۔
    سچي ڳالهه اها آهي ته ادا زاهد سومرو کي جڏهن ڀَت کائڻ جي فرمائيش ڪيم ته وڏي گوشت سان ٺهرائي کارايائين۔۔۔ بس هاڻي ته جڏهن به پاڪستان جي ڪرڪيٽ ٽيم هارائيندي ته شرط ۾ ادا زاهد کان ڀَتُ ضرور کائبو۔۔۔
     
  7. نصير چنا

    نصير چنا
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏6 جون 2010
    تحريرون:
    151
    ورتل پسنديدگيون:
    5
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    228
    ڌنڌو:
    رپوٽر آواز ٽي وي نيوز سيتاروڊ
    ماڳ:
    سيتاروڊ
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    سائين واه واه، پهريان ته مان به سکيل نه هوس پر هاڻي سکي ويم،
     
  8. رياض حسين گلال

    رياض حسين گلال
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏19 نومبر 2009
    تحريرون:
    4,559
    ورتل پسنديدگيون:
    342
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    Student
    ماڳ:
    راڌڻ اسٽيشن ضلعو دادو
    جواب: سنڌي برياني تيار ڪرڻ جو تفصيلي طريقو

    ادا تمام بهترين.
     

هن صفحي کي مشهور ڪريو