حُرٻو مُرغي

'رڌ پچاء' فورم ۾ همانگير سولنگي طرفان آندل موضوعَ ‏23 آگسٽ 2010۔

  1. همانگير سولنگي

    همانگير سولنگي
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏8 جولائي 2010
    تحريرون:
    1,101
    ورتل پسنديدگيون:
    86
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    ڪمپيوٽر آپريٽر
    ماڳ:
    شڪارپور
    دوستو جيئن ته رمضان جو مهينو آهي اسان گهرجي ته افطار ۾ سٺي کان سٺا کاڌا پچايو توهان دوستن جي لا۽ هڪ دش جيڪا اميد آهي ته توهانکي پسند ايندي

    گهربل شيون
    مرغي اڌ ڪلو
    تازو حرٻو ٻه گٺڙيون
    سويا کاڌي جا ٻه چمچا
    لوڻ ذائقي موجب
    ادرڪ(پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو
    ٿوم (پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو
    بصر هڪ عدد
    ٽماٽا هڪ عدد
    ڳاڙها مرچ (پيٺل) کاڌي جو هڪ چمچو
    سفيد جيرو چانه جو هڪ چمچو
    هيڊ چانه جو هڪ چمچو
    ساوا مرچ ٻه يا ٽي عدد
    ساوا ڌاڻا اڌ ڳٺڙي
    کاڄرو تيل اڌ پيالي

    رڌڻ جو طريقو
    حرٻي کي ڏه منٽ پاڻي ۾‌ڀڄائي رکو، ان پاڻي ۾ جيڪڏهن ٿورڙي هيڊ وجهندا ته حرٻي جي ڪڙاڻ ختم ٿي ويندي۔ پو۽ حرٻي جي سنهي ڪاٿر ڪريو ڪڪڙ جو گوشت کي ڌوئي صاف ڪر رکپ سويا بصر ٽماٽا ساوا مرچ ۽ ساوا ڌاڻا سنها ڪتري رکو ديڳڙي ۾کاڄرو تيل وجهي ان کي وچولي باه تي ٽن منٽن تائين گرم ڪريو پو۽ ان ۾ بصرن جو داڳ بصرن جو رنگ هلڪو ناسي ٿيڻ تائين پچايو ان ۾ ادرڪ ٿوم،لوڻ ڳاڙها مرچ جيرو ۽ هيڊ وجهي ٽن منٽن تائين ڀڃو پو۽ ان ۾ مرغي ۽ ٽماٽا وجهي ڍڪ ڏيئي وچولي باه ٿي ايتري دير پچايو، جيئن مرغي جو پاڻي خشڪ ٿي وڃي۔ هاڻي ان ۾ حرٻو ۽ سويا وجهي تيل الڳ ٿيڻ ٿائين ڀڃو پو۽ سائو مصالحو وجهي ان کي هلڪي باه تي پنجن کان ستن منٽن تائين دم ڏئي رکو هاڻي هي لذيذ ڀاڄي رات جي ماني تي گرم مانين سان کائڻ لا۽ تيار آهي۔ 
     
  2. عاشق سولنگي

    عاشق سولنگي
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏20 مئي 2010
    تحريرون:
    5,687
    ورتل پسنديدگيون:
    1,188
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ڌنڌو:
    ًپاڪ نيوي
    ماڳ:
    شڪارپور/ مدئجي
    جواب: حُرٻو مُرغي

    واھ واھ۔۔۔۔۔۔۔۔۔معني اڄ افطاري ڪرائيندي نه مڙندي۔ هل سهي آهي۔
     
  3. نثارابڙو

    نثارابڙو
    نائب منتظم

    شموليت:
    ‏21 اپريل 2009
    تحريرون:
    8,321
    ورتل پسنديدگيون:
    6,876
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    533
    ڌنڌو:
    انتظامي امور
    ماڳ:
    مڪو پاڪ
    جواب: حُرٻو مُرغي

    ير همانگير! روزو کلي ويو آهي پر اڃان هرٻو پيو رجهي ۔۔۔ ڪڪڙ ته اڃان ڪٺي ئي ناهي ۔۔۔ بس ڙي يار موالي ماڻهون آهيون، ير پنهنجو خيال ڪندو ڪر، ير پاڻ پچائي کارايئندو ڪر نه ته اهي رڌڻ جا نسخا نه ڏيندو ڪر ۔۔۔ پاڻ کي باهه ئي نه ٿي ٻري ۔۔۔ نشي ۾ ڦوڪون ڏئي ڏئي ڇتا ٿي پيا آهيون ، ير ڏاهو ٿي ۔۔۔ ٿاڌل جا نشا آهن جي ختم ٿي ويا ته وري ڪير گهوٽيندو ۔۔۔؟؟؟
     
  4. همانگير سولنگي

    همانگير سولنگي
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏8 جولائي 2010
    تحريرون:
    1,101
    ورتل پسنديدگيون:
    86
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    ڪمپيوٽر آپريٽر
    ماڳ:
    شڪارپور
    جواب: حُرٻو مُرغي

    ها ها ها ها ها ادا نثار سهي سڃاتو اٿو توهان مونکي ٻيهر توهانکي پچرائي کارائيندس انشالله
     
  5. عاشق سولنگي

    عاشق سولنگي
    سينيئر رڪن

    شموليت:
    ‏20 مئي 2010
    تحريرون:
    5,687
    ورتل پسنديدگيون:
    1,188
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    473
    ڌنڌو:
    ًپاڪ نيوي
    ماڳ:
    شڪارپور/ مدئجي
    جواب: حُرٻو مُرغي

    اڙي همانگير وارو ڪر ٻيلي سائين نثار جي خواهش پوري ڪر۔۔۔
     
  6. همانگير سولنگي

    همانگير سولنگي
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏8 جولائي 2010
    تحريرون:
    1,101
    ورتل پسنديدگيون:
    86
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    ڪمپيوٽر آپريٽر
    ماڳ:
    شڪارپور
    جواب: حُرٻو مُرغي

    ها ادا حاضر ادا بلڪل
     
  7. رياض حسين گلال

    رياض حسين گلال
    نئون رڪن

    شموليت:
    ‏19 نومبر 2009
    تحريرون:
    4,559
    ورتل پسنديدگيون:
    340
    ايوارڊ جون پوائينٽون:
    0
    ڌنڌو:
    Student
    ماڳ:
    راڌڻ اسٽيشن ضلعو دادو
    جواب: حُرٻو مُرغي

    واه ادا واه زبردست .
     

هن صفحي کي مشهور ڪريو